De oudste broer Ediz (Nihat Altinkaya) houdt vast aan zijn Turkse identiteit: hij verbiedt Timur om Nederlands te spreken in huis, verwijst naar Vlamingen als "heidenen" en ziet niet in waarom zijn vrouw de taal zou moeten leren. Maar ondertussen gaat hij wel vreemd met Lieve (Maaike Cafmeyer). De jongste broer Bora (Sinan Vanden Eynde) laat zich dan weer verleiden tot het soort kruimeldiefstal waarmee Turkse tieners wel eens de clichés over zichzelf durven bevestigen. Op een bepaald moment vinden Timur en Sarah dat de tijd rijp is om hun relatie bekend te maken aan hun families, maar dat valt dik tegen.

Gewone mensen
'Ik voel me geen migrant, maar ben evenmin een rasechte Gentenaar ondanks het feit dat ik hier geboren ben. Die onduidelijkheid wilde ik in ‘Turquaze’ vastleggen. De film is geen politiek statement maar een portret over gewone mensen, mensen die op zoek zijn naar een thuis', zegt Kadir Balci. Hij zal deze avond aanwezig zijn tijdens de voorstelling.

Meer info
Wanneer: woensdag 6 juni om 20 uur in het Klooster, inkom is gratis, maar inschrijven bij de Cultuurdienst of in de Wereldwinkel is nodig.
Voor en na de film Klein-Café.