Begin deze week verzamelden serristen, restauranthouders, café-uitbaters en andere handelaars in het Huis van de Tafeldruif aan de S-bocht. Velen onder hen zetten hun schouders onder de actie 'Ontdek en proef de Druivenstreek'. Men wil de toeristen laten kennis maken met de culinaire troeven van de regio. Overijse en haar tafeldruif op de kaart zetten, is de boodschap.
 

En dat zullen we geweten hebben. Er worden duizenden folders 'Onze tafeldruif, de lekkerste parel van de natuur, verspreid. Daarin vertellen 16 eethuizen waar zij een link naar de druif legden. Twee hotel-restaurants presenteren een druivenarrangement. Twee bakkers, een ijsman en een traiteur verklappen hun ambachtelijk kunnen met druiven.

Er zijn drie uitstappen en tot slot negen serristen die je verwelkomen. De folder is tegelijkertijd een spaarkaart. Drie bezoekjes aan druivenoorden brengen evenveel stempels op. Een vollekaart drop je tijdens de Druivenfeesten in de urne bij Dru!f, huis van de tafeldruif en op 2 september haalt de nieuwe druivenkoningin er een gelukkige uit die tien kilogram Leopolddruiven wint.
 

Wil je er alles over weten, spring dan even binnen bij Dru!f

Stemmen voor Overijse kan je via www.redio2.be of www.vlaanderenlekkerland.be