De lijst wordt aangevoerd door Sven Cools die sinds acht jaar samen met zijn vrouw en twee kinderen in de Bassinstraat woont. Stefan Colaes, die sinds twaalf jaar in de gemeenterraad zetelt, is lijstduwer.

'Ik doe het werk in de gemeenteraad nog altijd met heel veel enthousiasme en engagement. Maar om persoonlijke en professionele redenen is het niet zeker dat ik de volgende zes jaar in Boom kan blijven wonen. Daarom ben ik blij dat we met Sven Cools een nieuwe, stevige lijsttrekker hebben die ik de volgende zes jaar met veel plezier zal ondersteunen. Want ik blijf de volgende zes jaar in elk geval actief aanwezig in de Boomse politiek. De andere kandidaten stellen we later voor, maar we kunnen alvast een tipje van de sluier oplichten. Ook de rest van de lijst is een mix van vernieuwing, verbreding en ervaring', vertelt Colaes

Op plaats twee en drie staan Marina Convents (53) en huidig OCMW-raadslid Luc Apers (55). Op de vierde plaats staat studente Kimberly Cop (19). Boudewijn Goos (53) sluit de top vijf van de lijst af.

De helft van de lijst is nieuw ten opzichte van de vorige verkiezingen maar alle ex-mandatarissen zullen er ook deze keer terug bij zijn.