Tijdens de infoavond zullen enkele initiatieven worden voorgesteld die de bewoners kunnen helpen om hun energieverbruik en dus ook hun energiefactuur te doen krimpen. Een overzicht:

De energiepremies
Er waren de laatste maanden grote hervormingen in premieland. Toch kan je voor bepaalde energiebesparende maatregelen nog steeds een mooi bedrag terug verdienen via de energiepremies. Je krijgt een kort overzicht van de bestaande premies en de belangrijkste voorwaarden.

De energielening
Voor de financiering van energiebesparende renovatiewerken kan je beroep doen op een goedkope energielening aan een intrestvoet van 2%. Je wordt geïnformeerd over de voorwaarden en werkwijze van deze goedkope energielening.

De groepsaankopen van groene stroom & gas
De eerste groepsaankoop van de provincie West-Vlaanderen is ondertussen afgesloten en was een groot succes. Als je de groepsaankoop gemist hebt, maar toch nog graag op zoek gaat naar een goedkope energieleverancier, krijg je in dit deel alle mogelijkheden uitgelegd.
 

Inschrijven voor de infoavond kan via een telefoontje naar De Woonwinkel op 050 / 25 01 38 via een e-mail naar dewoonwinkel@bdoz.be