De 50-jarigen, geboren in 1960, van Loenhout feestten samen een dag lang. Het feestcomité besloot om Loenhout die dag een appelboom te schenken. De boom werd geplant in het sportpark  'de Dorens' , dichtbij de Chirolokalen. Het was een afsluiting van het namiddagprogramma. Ze vertrokken in Baloen Kleuterschool waar men samen knutselden om de boom te versieren. In het Blokje werden oude spelen gedaan. 

De wandeling ging verder met een bezoek aan het St. Quirinuskapelletje waar de boom 'gewijd' werd . Aan de melkerij werd een gedicht voorgelezen en at men samen krentenbrood met lekkere Loenhoutse boter.  De boomplantingsceremonie was een gezellige bijeenkomst. May Aernouts van het feestcomité gaf commentaar bij de feestelijke dag en hoopt dat men binnen tien jaar weer zou kunnen vieren met beuling en appelmoes van appelen van de geplante boom.

Omdat het nog geen plantseizoen is, werd een 'nepboom' geplant. In november wordt het echte exemplaar geplaatst. Burgemeester Ansoms (CD&V) en schepen Louis Bogaerts (CD&V) onthulden het gedenkplaatje en dronken samen met de jarigen een glaasje cava.