Kris Geysen besloot ook over te stappen naar N-VA. 'Eigenlijk wilde ik stoppen met politiek, maar Jan Jambon wist me te overhalen. Het kartel tussen CD&V en N-VA in Brasschaat was een succes. Bij Jan Jambon vond ik steeds veel steun voor mijn dossiers', stelt de voormalige sportschepen.

Kris Geysen wacht een drukke campagneperiode. Hij trekt de N-VA lijst voor de provincieraad in het district Kapellen, waartoe ook Brasschaat en Brecht behoren. Het district Kapellen telt vijftien gemeenten.

'Ik realiseer mij dat mij een grote uitdaging wacht. Mijn vriendin staat volledig achter mij. We hebben dit samen goed doorgepraat', stelt hij nog.

In Brecht zal hij ook opkomen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij krijgt een verkiesbare plaats op de lijst.

In Brasschaat wordt de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen getrokken door schepen en federaal parlementslid Jan Jambon. Luc Sevenhans, senator en gemeenteraadslid, duwt de lijst. Op de voorlaatste plaats staat cafébaas Roel Rumers.

De tweede plaats op de lijst is voor OCMW-raadslid Adinda Van Gerven. Karina Hans, Walter Maes en Philip Cools staan respectievelijk op plaatsen 2, 3 en 4.