Een overzicht van de activiteiten die ter gelegenheid van de 'Week van de Smaak' worden georganiseerd:

Vrijdag 13 november: In het zelfbedieningsrestaurant De Pelikaan van het Lokaal Dienstencentrum De Vesting, op het gelijkvloers van het Woon-, Leef- en Zorgcentrum De Meerspoort, wordt tussen 11.30 en 13.30 uur een Turkse maaltijd geserveerd. Inschrijven is verplicht en dit kan tot 12 november via 055-46.05.12, 055-46.05.08 of via www.ocmwoudenaarde.be.

Zondag 15 november van 10.30 tot 14 uur: de burgemeesters Marnic De Meulemeester (Oudenaarde), Joop Verzele (Kruishoutem), Luc Vander Meeren (Wortegem-Petegem) en Etienne Ver Cruysse (Zingem) bereiden Turkse gerechten zoals linzensoep, auberginegerechten en een lamsstoofpotje. Archeoloog Geert Devos belicht de Turkse eetgewoonten met de lezing ‘La Grande Bouffe: copieus tafelen met Grieken, Romeinen en Ottomanen’. Afspraak in Syntra Midden West, campus Oudenaarde, De Bruwaan 1. Reserveren kan tot 11 november via 055-31.72.51 of toerisme@oudenaarde.be.

Dinsdag 17 november om 20 uur in de bibliotheek in het Vleeshuis: lezing ‘Turkse migrantenliteratuur in Nederland en Vlaanderen’ door Turkije-kenner Johan Soenen. De inkom is gratis. Info en reservatie via 055-30.19.33 of bibliotheek@oudenaarde.be.