Bed and Breakfast

Het wordt een sportieve en culturele vakantie met tussenstops in Eindhoven, Enschede, Bremen, Hamburg en Lübeck om maar de belangrijkste te vernoemen. Op elk van de 10 ritten worden ongeveer 100 km afgelegd met een lichte koersfiets en een rugzak van 7 kg die met een kliksysteem op de zadelpen van de fiets wordt bevestigd. Overnachtingen zijn van tevoren gepland in “Bed and Breakfasts”. Elke rit is dan ook op voorhand uitgetekend en opgeslagen in de fiets-GPS.

Oefenterreinen

Sinds april is de training begonnen om de conditie op peil te brengen. Het ruime netwerk van fietspaden langs de Zenne, Dijle, Rupel, Nete en Schelde zijn daar een ideaal oefenterrein voor. Training is nodig, niet zozeer om 100 km te fietsen, maar wel om het uithoudingsvermogen op te bouwen om deze oefening tienmaal te herhalen op 15 dagen tijd.

Fluo vestjes

Ook de veiligheid is belangrijk. Zo hebben Kurt en Ineta bij voorkeur routes gepland met weinig verkeer of op aparte fietspaden, ook al zijn die routes langer dan langs de hoofdwegen. Er wordt uitsluitend bij daglicht gefietst en boven de fietskledij worden fluo vestjes gedragen. Valhelm, bril en handschoenen zijn vanzelfsprekend! Na twee dagen in Kopenhagen gaat de reis per vliegtuig terug naar België. In afwachting van 1 augustus wordt er vlijtig verder getraind!