Lamont schat dat er zaterdag een kleine 5.000 bezoekers afzakten naar de Blaarmeersen, en zondag tussen de 6.000 en de 7.000. 'Op elke vierkante meter staan er auto's geparkeerd', aldus Lamont, maandag in de late namiddag.

Zondagmiddag was het van aan het begin van de Zuiderlaan aanschuiven naar de ingang. Dat leidde ook tot een kleine kop-staartaanrijding. Nogal wat autobestuurders zagen het niet meer zitten en maakten  op de Zuiderlaan rechtsomkeert. Op het terrein was het aan de standen van de frisdranken dan ook aanschuiven geblazen.

Danny Lamont, beheerder van de Blaarmeersen: ,We zijn deze morgen met een complete ploeg begonnen om al dat zwerfvuil zoveel mogelijk op te ruimen, zodat de bezoekers op een proper terrein komen. Maar ik ben echt wel ontgoocheld over het gebrek aan discipline van de mensen. Onze ploeg is de ganse dag door bezig geweest met opruimen. Wij proberen de mensen zo goed mogelijk te ontvangen en te bedienen, ons personeel doet wat het kan, maar de mensen moeten toch wel een beetje discipline en respect voor elkaar opbrengen. Ze laten het gewoon vallen en liggen waar ze zitten.'

'Zaterdag en zondag waren zeg maar dagen zoals we er een tiental op een seizoen hebben, maar vandaag maandag is een absolute topper: te vergelijken met tweede Paasdag van vorig jaar.'

Maandagnamiddag bleef het publiek maar toestromen: rond 16 uur stapten uit de bussen met bestemming Blaarmeersen op het infobord hele ladingen zonnekloppers, bepakt en bezakt, af, richting recreatiedomein.