Ronny Vermeulen is vooral bekend geworden in Deinze door zijn acties met een aantal  medestanders tegen de verbreding van de Gaversesteenweg, een invalsweg die door Petegem loopt. Zij zagen het niet zitten dat 70 huizen in hun straat zouden worden onteigend. Die onteigeningen kwamen er niet, maar Ronny Vermeulen bleef actief, eerst als onafhankelijke bij Samen Voor Deinze, een kartelgroep die in 2006 met de sp.a opkwam. Via een omweg bij Lijst Dedecker kwam hij uiteindelijk bij de N-VA terecht.

De zaakvoerder van Fitness House Deinze staat nu op plaats zeven van de N-VA-lijst. Hij gaat nog vaak verkleed naar plaatselijke evenementen als "Ronny Hood"..Met de N-VA hoopt Vermeulen op zes à zeven zetels. "De prognoses zien er goed uit" klinkt het zeer zelfverzekerd.

Op de vraag of hij ook uitgedost met z'n groen pak en hoedje naar de gemeenteraad zou gaan, reageert Vermeulen lachend: "Ik heb dat eigenlijk voorgelegd aan de partij, ze vonden het niet zo'n goed idee. Maar wie weet komt het er ooit nog van."