Geen enkel product wordt zo streng en veelvuldig gecontroleerd als kraantjeswater. Het is een goedkoop, gezond en milieuvriendelijk alternatief voor flessenwater, dat veel verpakkingsafval en vervoer met zich meebrengt. Het jaarlijks transport van miljarden volle en lege flessen tussen fabrieken, winkels, woningen en afvalverwerkers betekent op die manier zelfs een gigantische energieverspilling.

Weetjes over water
• Kraantjeswater moet aan meer dan 60 kwaliteitseisen voldoen. Bovendien wordt aan ons kraantjeswater een extern kwaliteitslabel toegekend door het onafhankelijk instituut.
• Kraantjeswater bevat geen vet, suiker, cholesterol, kleurstoffen of cafeïne. Het is dus een gezonde dorstlesser.
• Het is stukken goedkoper dan flessenwater. Uit 1 kubieke meter of 1.000 liter leidingwater haal je zo’n 4.000 glazen. Gemiddeld kost kraantjeswater nooit meer dan 0,1 cent per glas.

Eentje voor onderweg
Kijk op 22 juni extra goed om je heen in het centrum van Aalst: wie een actiedrinkbus opmerkt, mag ze meenemen en kan nog vele zomers genieten van fris kraantjeswater binnen handbereik. Op de website www.water-link.be lees je de komende weken waar en wanneer je de drinkbussen kunt vinden.