De handelsrechter sprak vorige week al het faillissement uit van een zusterfirma van Hoefkens in Herentals. Hoefkens zit al 25jaar in het uitvaartwezen. Amper drie maanden na de opening van zijn nieuwe funerarium aan Boekel in Olen, kreeg hij in 2004 een Funeral Award. In zijn geboortedorp Herenthout opende hij in februari 2006 een rouwcentrum aan de Bouwelse Steenweg.

Beide vestigingen zijn failliet. 'De begrafenisondernemer had geen personeel in dienst. Er waren geen lichamen in de funeraria aanwezig', zegt een medewerker van de curator. 'Vrijdag hebben we een afspraak met de eigenaar. Er hebben zich nog geen kandidaat-overnemers gemeld.'

Aan DenHert in Wechelderzande ging het transportbedrijf Combi-Line op de fles. De drie arbeiders waren al ontslagen. Aan Heieinde in Vosselaar legde het metaalbedrijf van Jozef Mannaerts het loodje. In Geel, op de Markt, sneuvelde het adviesbureau Moonen Beheer België. Aan de Patersstraat in Turnhout ging Casa Ambiente, een verhuurder van woningen, in faling.

In Oud-Turnhout sneuvelde 'tOosthof Invest, een handel in dranken. Aan de Zandstraat in Balen ging Luma Sport failliet. In Rijkevorsel viel het doek over meubelhandel Confortalux aan de Oostmalsesteenweg. (ima)