Twee en een half jaar geleden opende Olivier Desmet (30) brasserie Huyze Desmet op de Grote Markt van Roeselare. Vorig jaar kreeg hij de concessie van café The Kingston in de Zuidstraat in handen, dat hij na renovatie omdoopte tot de café The New Kingston, en later kwam daar nog het 'Italiaanse' eethuis Vespa'z op de Markt bij.

En nu nam Desmet, samen met Jens Vollens (21), ook het restaurant in het vroegere koetshuis van het kasteel Sterrebos in Rumbeke over van Johan Plancke.

'Jens, die al twee jaar in Huyze Desmet werkte, zal de zaal van 't Sterrebos voor zijn rekening nemen. De specialiteit van het huis blijft steengrill', aldus Desmet.

Desmet droomde allang van een volwaardig restaurant, naast zijn andere zaken. In 't Sterrenbos kunnen 54 mensen binnen en 80personen op het terras genieten van de groene en historische locatie.

Dat Desmet aan één succesverhaal bezig is, nuanceert hij zelf. 'Eigenlijk wil ik zo snel mogelijk van The New Kingston af. Het pand in de Zuidstraat is eigendom van de stad Roeselare en ik kreeg de concessie toegewezen voor negen jaar. Maar omdat ik geen goede uitbater vond, heb ik er niet veel plezier aan beleefd. Het café is al anderhalve week dicht en ik hoop het te kunnen overlaten aan een zelfstandig uitbater', zegt Desmet.

Na een opknapbeurt opent 'tSterrebos vanavond de deuren.