Meer dan vijftien jaar lang werd er gepraat over een nieuw rusthuis dat het oude, gevestigd in het kasteel De Ravenstein, moest vervangen. 'Het was een werk van meerdere legislaturen', zegt burgervader Michel Baert (Open VLD).

'Maar vanaf de bouw is alles verrassend snel vooruitgegaan.' De bewoners van het oude rusthuis, bejaarden met een licht zorgprofiel, verhuisden eerder al naar de nieuwe serviceflats in het nieuwe rusthuis. Verder kwamen er 60 senioren bij met een zwaarder zorgprofiel. 'Het comfort hier is niet te vergelijken met het comfort van het kasteel waar we zaten', zegt directeur Annemie Van Luyck. 'Het kasteel was natuurlijk wel een prachtig decor, met een hele mooie omgeving. Maar het was niet meer van deze tijd: de infrastructuur was niet meer aangepast aan de huidige noden. Nu zitten we in een volledig nieuwe entiteit, met alles wat nodig is voor een goede bejaardenzorg. Ook naar de toekomst toe. We zijn voor tien tot vijftien jaar volledig up to date, wat betreft grootte van de kamers en raamoppervlaktes', vervolgt Van Luyck.

'Er zijn 30 serviceflats en 60 rusthuiskamers. In totaal werd er zestien maanden gewerkt aan het rusthuis. Dat ging zeer snel.' Het aantal personeelsleden groeide aan van een dertigtal tot vijftig. Juliette Nolmans (86) smaakt haar nieuwe thuis. 'Ik ben heel mijn leven zelf verpleegster geweest, dat was m'n grote liefde', zegt ze. 'Hier vind ik alles goed, maar zoals altijd moeten nieuwe dingen wat wennen.' (dbp)