Onlangs ging hij er nog bijzonder prat op dat hij - binnen het vooropgestelde budget - liefst elf spelers binnenhaalde. Bovendien werd het merendeel van de kern behouden. Nu kwam er echter plots een andere wending en moest de club afzien van het vooropgestelde budget in december.

Leeg

De kas is dus leeg. Gevolg: de spelers kunnen niet aangeworven worden en vele spelers van de eerste ploeg zoeken andere oorden op. ‘Voor mij een grote teleurstelling', reageert Gaston Claes. ‘Dat dit allemaal niet haalbaar was, wist de club toch ook al in december. Onbegrijpelijk.'

Aanvoerder Kevin Pairoux gaat naar Rillaar, Robin Gilis naar Houtem en Kevin Vanderstukken naar Oplinter. Het ziet er dus bijzonder slecht uit voor de toekomst van de jonge fusieclub, een fusie tussen Hoeleden en Kersbeek die nu twee jaar bestaat.

SK Waanrode uit de fusiegemeente Kortenaken probeerde men ook in te halen, maar de club wilde niet in de fusie stappen. De vierdeprovincialer, die in Kersbeek de wedstrijden afhaspelt, wordt na dit seizoen opgedoekt.