Wim Redant

Bestuurder Everard Slaghmuylder keek trots toe hoe de aanwezige Ninovieters zich likkebaardend het gerstenat lieten smaken. ,,Ons Paasbier is eigenlijk een cadeau voor onze klanten, want het wordt aan dezelfde prijs aangeboden als het gewone pilsbier. Het Paasbier vloeit voort uit het eerste brouwsel van het jaar dat in januari op een traditionele manier wordt gebrouwen uit edele en erg aromatische hop die we aanvoeren vanuit Erembodegem.''

,,Na twee maanden van lage gisting brengen we het op de markt als een dorstlessend en vlot drinkend helder bier met een fijne bittere afdronk. De lage gisting en het ongefilterd bier vormen een vrij unieke combinatie, waarmee we tegen de commerciële stroom in roeien.''

Duivenlokaal

Het Paasbier verschilt van het Kerstbier, al kregen beide bieren het logo van streekproduct opgespeld en werden van beide bieren 12.000 liter gebrouwen. ,,Beide bieren smaken verschillend omdat ze met andere hop worden gebrouwen terwijl de gerstemout ook anders is samengesteld. Door de verdere gisting in de fles zijn de bieren een jaar lang houdbaar, maar na enkele maanden is onze voorraad steevast uitgeput. Het Paasbier past bij vele gerechten en zwengelt het hongergevoel aan.''

Uitbaatster Petra Segers weet duidelijk van wanten. ,,Mijn ouders hielden jarenlang het stationsbuffet open in Geraardsbergen en ik groeide dus eigenlijk op in een café. Ik wist dat ik op een dag op eigen benen zou staan en met de N8W8 verwezenlijk ik mijn droom. De naam N8W8 staat voor Nachtwacht omdat ik naast de bekende Fotoclub Focus ook de Duivenbond Denderbond huisvest. Dat betekent 's nachts vaak wachten tot een vrachtwagen de duiven komt ophalen en vandaar kwam de naam Nachtwacht. Nog een paasbiertje?'', klinkt het vrolijk.