Klaar Hammenecker heeft al enkele jaren haar eigen praktijk als kinderpsychologe en ook haar partner Dominique had als zelfstandige HR-consultant een eigen kantoor nodig. De straatkant van de woning werd dan ook volledig opgeofferd aan werkruimte. Voor Klaar is dat een speels hoekje waar de kinderen die bij haar langskomen zich op hun gemak voelen, voor Dominique werd het een praktisch bureau waar hij voorstellingen kan geven en werk voorbereiden.

Ze zijn maar een deurzwaai verwijderd van het leefgedeelte dat baadt in natuurlijk daglicht. Door met veel open ruimtes en glas te werken, valt er langs alle kanten licht binnen. Ondanks het moderne karakter van de woning straalt de ruimte toch warmte uit door de slimme keuze van materialen en de ruimtelijke indeling. Het niveauverschil tussen de keuken en leefhoek bijvoorbeeld, creëert een gevoel van scheiding. Dat wordt extra benadrukt doordat de twee ruimtes ook een andere vloerbekleding kregen: natuursteen in de keuken, gecombineerd met aluminium ramen en parket in de woonkamer, gecombineerd met houten ramen.

Het gezin koos voor kleur en speelse toetsen, zodat je het gevoel krijgt dat hier geleefd mag worden. In de ouderlijke slaapkamer valt meteen het smalle zijraam op, dat bestaat uit verschillende stukken gekleurd glas. Bij zonsopgang wordt zo een regenboogeffect gecreëerd in de kamer. De kinderkamers kregen elk een eigen lavabo en spiegeltje. Lena gaf haar kamer een persoonlijke toets met muurstickers. Ook in de badkamer grepen ze naar die eenvoudige decoratievorm.

Marie en Lena deelden tot vorig jaar één slaapkamer, maar nu kreeg de oudste dochter haar eigen tienerkamer op zolder, zodat de drie meisjes elk hun eigen stekje hebben. Daar zijn ze best trots op. Buiten ligt een tuin die momenteel nog dient om in te ravotten, maar die een van de komende jaren zeker nog wordt aangelegd.

Tips van de bewoners
- Bespaar tijdens de bouw niet op de kwaliteit van alles wat vastzit, zoals kranen bijvoorbeeld.
- Je hoeft niet meteen je droomsalon te kopen, je kunt de eerste jaren prima overbruggen met meubelen van Ikea. Later, nadat je wat hebt kunnen sparen en de kinderen wat groter zijn, kan je nog altijd een nieuw salon kopen.
- Door binnen en buiten met soortgelijke materialen te werken, zorg je voor harmonie. - Waar binnen een houten vloer ligt, vind je buiten een houten terras. Aan de geplaveide keuken grenst dan weer een stenen terras.
- Vind je geen handdoeken die bij je interieur passen? Koop er dan witte en kleur ze zelf met textielverf. Te koop bij o.a. Veritas