Op 14 april is het Gentse MIAT the place to be voor fans van hip naaiwerk. In de voormalige katoenspinnerij worden dan exclusieve, handgemaakte spullen verkocht. Kleurrijke schoudertassen, kinderkleding en accessoires kregen allemaal een eigen vrolijke retrolook. Wie een stuk op 'Van Katoen' scoort, steunt niet alleen het goede doel, maar gaat ook met een exclusief stuk naar huis. Van elk item bestaan er slechts één of een paar exemplaren.

De acht iniatiefnemende blogsters willen met hun inzet hun zusterclub in Kenia steunen. De volledige opbrengst van 'Van Katoen' gaat naar 'Annick For Kenya', een naaischool die werd opgericht ter nagedachtenis van Annick Van Uytsel. Het was de grote droom van Annick om een naaiatelier op te richten in het zuiden. Na haar overlijden realiseerden haar ouders die creatieve droom.

'Van Katoen' is meer dan een pop-up store. Er staan een heleboel workshops op het programma . Voor beginners, maar ook voor de meer ervaren naaisters. Blogster Mme Zsazsa zal er ook haar pas verschenen boek ‘Allemaal Rokjes’ signeren. Hoogtepunt van de dag is de naaimarathon waarbij vrijwilligers twaalf uur lang achter de naaimachine kruipen. Het volledige programma vind je terug op de website van 'Van Katoen'.

MIAT, Minnemeers 9 in Gent

   styletoday