Nagerecht
Nodig

Voor het deeg
- 500 g tarwebloem
- 20 g verse gist
- 60 g suiker
- 25 cl water
- 1 theelepel bakpoeder

Voor de vulling
- 1/2 ananas
- 2 cm verse gember
- 3 stengels citroengras
- 1 lepel basterdsuiker (lichtbruine poedersuiker)
- 1 lepel arachideolie

Voor het kokossoepje
- 2 dl kokosmelk
- 50 g suiker
- 2 stengels citroengras

Bereiding
- Warm het water op en los er de gist en de suiker in op. Meng de bloem met het bakpoeder en voeg hierbij het water. Kneed tot een elastisch deeg in de keukenrobot. Leg in een ingevette kom en dek af. Laat 2 uur rijzen op een warme plaats.
- Snijd de ananas in kleine blokjes, snipper het binnenste zachtste deel van de citroengras en de gember. Bak alles lichtjes op in de arachideolie en strooi er de suiker over.
- Kook voor het soepje de kokosmelk in met de suiker en gekneusde citroengrasstengels.
- Kneed nu het deeg opnieuw goed door en verdeel in 12 stukken. Vorm balletjes en klop deze plat tot een diameter van 10 cm. Leg hierop een lepel van de vulling en sluit de broodjes door de zijkanten dicht te knijpen. Leg de broodjes op een bakpapiertje en dek af met een vochtige doek. Laat nog een 20-tal minuten rijzen tot het dubbele van het volume. Stoom ze gaar in ongeveer 15 minuten op hoog vuur in de stoommand.
- Serveer met het kokossoepje.

Meer recepten van Claudia Allemeersch op Zesta.be