Emma Gelaude is styliste & personal shopper en voortaan ook jouw rechtstreekse hulplijn voor styling-en modetips. Zit je met een probleem rond kledij, accessoires, combinaties of shoppen? Wekelijks krijg je als lezer van Nieuwsblad.be concreet advies van Emma in de nieuwe rubriek S.O.S Styling. Zit jij ook met een stijlvraag? Stel je vraag via sosstyling@nieuwsblad.be.

Vraag van de week:
Hoe draag je een zomerjurkje tijdens frisse lentedagen?

Emma's stijladvies:

Kies kledingstukken in de juiste materialen, linnen doet te zomers aan terwijl bont en wol een te winters karakter hebben, speel op zeker met zijde, zware katoenen of fijne cashmere. Werk met laagjes zodat je de temperatuur zelf kan regelen. Een lederen jasje past op heel wat outfits en kan je makkelijk aan- en uittrekken naargelang de weersomstandigheden. Ook mooie pashmina's werken de outfit af terwijl ze je warm houden.

Hoe zit het met de benen? Draag je een panty, ga je voor blote benen of toch maar beter een broek? Klik hier voor eerder advies van Emma hierover.

Wie de trends op de voet wil volgen kan een paar kniekousen combineren met pumps. Let wel op dat je niet te veel op een schoolmeisje of manga-figuurtje gaat lijken.

Trek de straat op en laat je inspireren door stijlvol geklede passanten.

Zit jij ook met een stijlvraag? Stel je vraag via sosstyling@nieuwsblad.be.