'Het busongeval laat diepe sporen na en beetje bij beetje probeert elk gezin terug de draad op te nemen. Het spreekt voor zich dat het een lange en moeizame weg zal zijn. Toch zijn er ook dingen waaraan wij ons als ouders van de kinderen die het drama overleefd hebben optrekken, zoals de wetenschap dat onze kinderen zowel in Zwitserland als in België omringd werden met de beste zorgen', aldus de brief.

Bij het busongeval stierven 28 personen, waarvan 6 volwassenen en 22 kinderen, 15 uit Lommel en 7 uit Heverlee. Alle kinderen uit de Sint-Lambertusschool in Heverlee die het ongeval overleefden volgen inmiddels terug les. Voor hen werd op het gelijkvloers van de school een speciale klas ingericht. Voor de schoolse begeleiding werden twee leerkrachten aangetrokken.

'Ze volgen allemaal terug les, wat in de praktijk met horten en stoten verloopt want enkelen moeten af en toe terug naar het UZ Gasthuisberg voor controle of een bijkomende ingreep. De lessen lopen goed en we zijn er vrij zeker van dat de kinderen de eindtermen zullen halen voor de hoofdvakken. We hebben overigens de indruk dat de kinderen het minder moeilijk met de situatie hebben dan leerkrachten', aldus de Leuvense deken Dirk De Gendt.