De rol heeft alles om sympathiek over te komen, maar dankzij zijn présence maakt Matthias Schoenaerts er een levende kerel van die gaandeweg herboren wordt.

De film kreeg na een eerste vertoning donderdagmorgen een stevig applaus en Matthias Schoenaerts heeft nu al een optie om Beste Acteur te worden. Een andere Belgische acteur in de film is Bouli Lanners. Hij speelt de beste vriend van Ali, die de illegale straatgevechten organiseert.

Op een druk bijgewoonde persconferentie onmiddellijk na de film vertelde Schoenaerts dat hij donderdagavond, op de eerste officiële vertoning, de film voor het eerst zal zien. Hij ontkende dat Ali - zijn personage uit "De rouille et d’os" - en Jackie - uit "Rundskop" - veel gelijkenissen vertonen.

Hij vond het twee verschillende personages: Ali neemt het leven zoals het komt, terwijl Jackie iemand is die geleefd wordt door een drama dat hij in zijn jeugd heeft meegemaakt. Schoenaerts: "Dat je als acteur een stem kan geven aan diegene die er geen hebben, dat maakt ons vak interessant."

De film is vanaf vandaag te zien in bioscopen in België en Frankrijk.