HOOFDGERECHT
Nodig (4 personen)


- 4 met de lijn gevangen zeebaarsfilets van 150 g
- 180 g couscous
- 2,5 dl groentebouillon
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 lepels olijfolie
- 4 lepels geroosterde pijnboompitjes
- 1/2 bussel dragon
- 4 lente-uitjes
- 1 rode chilipeper
- 1/2 bussel dille
- 1/2 bussel munt
- 1/2 bussel koriander
- 1 dl druivenpitolie
- Peper en zout

Bereiding
1. Doe de couscous in een schaal en breng de bouillon aan de kook.
2. Giet de bouillon over de couscous. Dek af met plasticfolie.
3. Snipper het sjalotje, de knoflook en de chilipeper en fruit ze aan in 2 lepels olijfolie.
4. Doe alle verse kruiden in de blender en mix ze met de druivenpitolie tot een gladde massa.
5. Maak de couscous los met 2 vorken en meng er de gemixte massa onder samen met de pijnboompitten en gesnipperde lente-ui. Breng op smaak met peper en zout.
6. Bak de zeebaarsfilet op de velkant en serveer met de couscous.

Meer recepten van Claudia Allemeersch op Zesta.be