1. Schaf je bij voorkeur een model aan met een ligoppervlak uit kunststof, zo kan je het makkelijk reinigen. Bij stoffen varianten krijg je snel vlekken van zonnecrème en/of snacks.

2. Houten of metalen strandstoelen zijn mooi, maar onthoud dat ze harder zitten dan stoffen of plastieken modellen. Je koopt er beter een kussen bij om jezelf pijn te besparen.

3. Opteer voor een exemplaar met een verstelbare rugleuning. Zo kan je al zittend een boek lezen, terwijl je in ligstand een uiltje kan knappen. In een ligstoel waarvan je de rugleuning niet kan verstellen, houd je het zelden een hele namiddag uit.

4. Let op voor ligstoelen waarvan het ligoppervlak met elastiekjes verbonden is aan de poten. Je zou niet de eerste zijn die met er met zijn teen in verstrengeld raakt.

5. Ga voor een ligstoel die je makkelijk kan samenvouwen. Je wil geen plaats verliezen in de berging aan een meubelstuk dat je slechts enkele keren per jaar gebruikt.

6. Investeer er niet te veel geld in. Zoals we reeds vermeldden: een ligstoel gebruik je niet elke dag. Bovendien zou het zonde zijn als een of andere snoodaard er met je peperdure pronkstuk vandoor gaat.

7. Wil je jouw ligstoel vooral thuis gebruiken? Houd dan rekening met de stijl van je tuin. Een minimalistisch exemplaar past bijvoorbeeld niet echt in een sprookjesachtige cottagetuin.