Cassandra Bankson (19) is een Amerikaanse tiener zoals er veel zijn. Een mooi meisje, ze verdient zelfs bij als model. Maar wat weinigen weten, is dat Cassandra aan een heel erge vorm van acne lijdt. 'Het is mijn grootste onzekerheid', zegt ze.

En toch zette ze een tijd geleden een filmpje op het internet waarin ze aan iedereen toont hoe ze er écht uitziet. 'Het kostte me meer dan een maand voor ik de video online durfde te zetten. Ik was bang dat ik dezelfde hatelijke reacties zou krijgen als op school. Maar ik dacht: zelfs als ik maar één meisje kan helpen dat even onzeker is als ik over haar huid, dan is dit het waard.

'Vroeger was het erger'

'De video begint met een beeld van Cassandra met een gave huid. Dan toont ze zichzelf zonder lagen poeder en foundation. Het verschil is dramatisch: het meisje staat vol rode, etterende puisten en littekens. 'Ik voel me afstotelijk nu', zegt ze, bijna huilend. 'Dit is het vreselijkste wat ik ooit gedaan heb.'Ze gaat verder en toont dat ook haar nek, decolleté, schouders en rug aangetast zijn. 'En weet je wat het ergste is? Dat het nu al beter is dan vroeger.'Dan toont ze de kijkers stap voor stap hoe je met verschillende lagen crème en poeders een natuurlijke, egale teint kan krijgen. Na tien minuutjes ziet Cassandra er weer vlekkeloos uit.

De reacties op haar video waren overweldigend. Intussen bekeken al meer dan 7 miljoen mensen haar online schminktips en Cassandra werd een ware heldin voor miljoenen radeloze tieners én volwassenen met acne. Ze mocht haar verhaal ook al doen in een van de populairste ochtendshows op de Amerikaanse tv.

Cassandra studeert intussen voor verpleegster, werkt als model en uploadt nog altijd video's met tips over huidproblemen. Bekijk het filmpje opacne