Benodigdheden

  • 4 kipfilets
  • 1 kg aardappelen (bv. Charlotte)
  • 1 dl kalfsfond
  • 1 bosje rucola sla
  • truffeljus
  • truffelolie
  • boter
  • peper en zout

Kook de aardappelen gaar in de schil, pel ze en prak ze fijn met een vork. Breng ze op smaak met truffelolie, peper en zout.

Bak de kipfilet mooi bruin in boter, neem ze uit de pan, kruid met peper en zout en houd warm.

Blus de pan met truffeljus en kalfsfond. Klop op tot een mooie, licht gebonden saus en breng op smaak met peper en zout.

Neem een ringvorm, leg die op het midden van het bord en schep daarin een laagje aardappel. Neem de vorm weg en drapeer rucolablaadjes op de aardappel. Leg daar bovenop de in plakjes gesneden kipfilet. Nappeer de saus er een beetje over en rond.

Tip: Kip kan op smaak gebracht worden met kruiden en specerijen. Kip is lekker met diverse aardappelbereidingen, pasta, rijdt, groente en fruit zoals appelmoes, gestoofde krieken of pruimen, enz. Het wit vlees van een kip wordt vaak voorgeschreven bij diëten, omdat het weinig vet bevat.