Hoofdgerecht
Nodig

- 40 grote langoustines
- 1 pakje panko
- 4 eieren
- 1 handvol groene kruiden
- 1/2 citroen
- 100 g bloem
- fleur de sel
- 200 g aardappelen
- 4 teentjes knoflook
- 50 g boter
- 50 g room
- peper en zout
- 80 g bladspinazie
- 40 g bladpeterselie
- 10 g mosterd
- 2 dl olijfolie

Bereiding

1. Maak de salsa verde. Was de spinazie en peterselie en laat goed uitlekken. Breng de peterselie en de spinazie in de kom van de blender en voeg er een halve lepel mosterd aan toe, olijfolie en peper en zout.
2. Mix in de blender tot een gladde massa.
3. Pel de langoustines, maak het staartvlees vrij. Zorg dat het darmkanaal verwijderd is, door te drukken op de staart als je het staartvlees uittrekt, blijft het kanaaltje er zo aanhangen.
4. Klop de eieren los, kruid met peper en zout.
5. Hak de groene kruiden fijn.
6. Meng de groene kruiden met de panko.
7. Haal het vlees door de bloem, vervolgens door het ei en de panco. Fruit in hete olie. Leg op keukenpapier en kruid met een beetje fleur de sel.
8. Maak de puree. Schil de aardappelen en gaar ze in gezouten water. Pel ondertussen de knoflook en kook deze enkele malen op in water tot hij gaar is. Breng room en boter aan de kook. Giet de aardappelen en knoflook af en pureer. Roer hierdoor het botermengsel en kruid met peper en zout.
9. Serveer met een beetje puree en salsa verde.

Meer recepten van Claudia Allemeersch op Zesta.be