Voorgerecht
Nodig

- 1 kg venusschelpen
- 2 takjes witte selder
- 2 wortelen
- 1 laurierblad
- 2 el citroentijm
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 3 dl witte wijn
- 7 dl visbouillon
- 3 el mascarpone
- 1 chilipeper
- 1 handvol platte peterselie
- 2 aardappelen
- Peper en zout
- Enkele el olijfolie

Bereiding
- Snipper de knoflook, sjalotjes en chili en fruit ze in een eet-lepel olijfolie.
- Voeg er de goed gespoelde venusschelpen bij en gaar ze onder gesloten deksel.
- Giet door een fijne zeef en vang het vocht op.
- Snijd de groenten in brunoise en fruit even in een eetlepel olijfolie.
- Voeg de witte wijn, visbouillon en het kookvocht van de venusschelpen toe.
- Kruid met peper en zout en voeg de laurier en tijm toe. Gaar onder gesloten deksel.
- Werk af met de venusschelpen, mascarpone en gehakte platte peterselie.

Meer recepten van Claudia Allemeersch op Zesta.be