Zeven jaar geleden zochten Luc en Maarten een betaalbare woning in de omgeving van het Antwerpse station omdat Maarten afhankelijk is van het openbaar vervoer. Hun oog viel op een kleine, grondig te verbouwen rijwoning in Borgerhout. Inmiddels zijn we twee verbouwingsgolven verder. Onmiddellijk na de aankoop werd in een maand tijd heel de oorspronkelijke woning gestript, voorzien van een nieuwe elektriciteitsinstallatie en opnieuw bepleisterd. In een tweede fase, vijf jaar later, kwam de nieuwbouw erbij. In een volgende fase komt de voorgevel aan de beurt, worden er nog enkele ramen vervangen en wordt het plat dak een groendak.

In de woning zelf gaan oud en nieuw hand in hand. Beide heren houden van oude spullen met een verhaal. Ze schuimen dan ook regelmatig de Kringwinkel en Troc af en ook aan rommelmarktjes kunnen ze niet weerstaan. Dat zorgt voor een bonte mix in de woning en geeft een gezellige sfeer. De basis van de woning werd sober gehouden, maar Luc en Maarten schrikken niet terug voor enkele opvallende kleuraccenten, zoals bijvoorbeeld de cementtegelvloer in de oude woonst.

De kunstwerken in de woning zijn van een tante. Overal in de woning hangen rails, zodat kunstenaars hun werk kunnen ophangen. Luc en Maarten genieten zo van mooie, regelmatig wisselende werken. In ruil organiseren zij de vernissage en mag de kunstenaar op geregelde tijdstippen langskomen met bezoekers.

Tip van de bewoners
Durf dingen anders te bekijken. Een kastdeur met een spiegel erin kan je als badkamerspiegel gebruiken. Paletten worden een salontafel of je kunt ze uiteenhalen en het hout gebruiken om een tuinmuur mee te bekleden. Dat geeft meteen een warmer en natuurlijker gevoel en het kost haast niets.