‘Er zijn verschillende gesprekken geweest', zegt iemand binnen de Antwerpse Open VLD. Open VLD noch Hoste willen dit officieel bevestigen omdat ze het nieuws pas eind deze week willen bekendmaken. ‘Ze zal op de negende plaats staan. Je hebt bekende namen nodig op een lijst om stemmen te ronselen', luidt het nog.

Het fotomodel zat begin deze eeuw al anderhalf jaar in de Brugse gemeenteraad voor CD&V. Hoste kwam bij de andere partijen onder vuur te liggen omdat ze zelden in de gemeenteraad te zien was.

Ze stapte in 2002 dan ook op omdat ze het naar eigen zeggen te druk had en politiek haar ding niet was. ‘Politiek was niets voor mij', herhaalde ze in 2006 in een interview met onze krant toen ze naar Antwerpen verhuisde. ‘Vergaderen tot middernacht zonder dat je ook maar iets te eten kreeg en met alleen een glas water voor je neus. Nee, het was echt mijn ding niet. Daarom denk ik niet dat ik ooit terugkom. Hoewel, als er in de toekomst een traiteur aanwezig is op de raadszittingen, wil ik het wel nog overwegen.'

Of de broodjes in het stadhuis in Antwerpen haar hebben overtuigd is niet waarschijnlijk.

Véronique De Gucht, zus van eurocommissaris Karel, staat op de vijfde plaats.