Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 konijnmedaillons
  • 350 g fettucine
  • 1 courgette
  • 1 bussel basilicum
  • 1 dl olijfolie
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g parmezaan
  • peper van de molen
  • zeezout

Bereiding

Was de courgette onder koud stromend water en snijd ze in dunne schijfjes.

Pluk de blaadjes van de basilicum (tip: gebruik de basilicumtakken om het kookwater voor de pasta te parfumeren).

Mix de basilicumblaadjes, de pijnboompitten, de parmezaan en het teentje knoflook met de olijfolie met behulp van een blender of staafmixer.

Kook de fettucine gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd warm.

Stoof de courgetteschijfjes in een weinig olijfolie, kruid met peper en zout en houd ze apart.

Bak de konijnmedaillons op een hevig vuur in een pan met een weinig olie en eventueel een klontje boter. Kruid met peper en zout.

Doe de courgetteschijfjes en de helft van de pesto bij de pasta.

Schep de warme pasta over de borden en schik er de konijnmedaillons op. Werk af met een blaadje basilicum. Serveer de resterende pesto erbij.