'Sergiology' is een 'gastronomisch kunstobjectboek'. Het is uitgegeven door de Belgische uitgeverij Minestrone en bevat naast tal van foto's ook getuigenissen die je via het meegeleverde audiotoestel in het Nederlands of Engels kan beluisteren. 

De foto's zijn van culinair fotograaf Tony Le Duc en portretfotograaf Stephan Vanfleteren. Het werk is geen kookboek - al bevat het wel meer dan vijftig recepten - maar moet een beeld schetsen van de mens Sergio Herman, zijn werk en inspiratiebronnen.

'Nieuwe weg ingeslagen'

'Sergiology gaat over alles wat mij gebracht heeft waar ik nu ben. Dat zijn mijn grote inspiratiebronnen zoals citrusvruchten en de zee, maar ook kunstenaars als Anton Corbijn en Luc Tuymans, ontwerpers als Studio Job en Piet Boon, collega-chefs als Rene Redzepi en Marco Pierre White en natuurlijk mijn vrouw Ellemieke', zegt Herman.

De Nederlander had het over een 'heel mooi en heel bijzonder' project en zei zeer trots te zijn op 'Sergiology'. 'Voor mij was het een nieuwe weg die ik ben ingeslagen.'

De fototentoonstelling in het Antwerpse Felixpakhuis, waar ook de voorstelling plaatsvond, is gratis te bezoeken tot 18 augustus. Van het boek worden 2.500 exemplaren gedrukt. Daarvan zijn er al 1.200 in voorverkoop de deur uit. Het kost 195 euro.