Terwijl Annemie Peeters en Sven Pichal (33) hun feestelijke slotuitzending Peeters & Pichal - Het einde van volgende week donderdag voorbereiden, is duidelijk geworden waar Annemie Peeters na de zomer haar tanden in mag zetten. Ze zal niet langer op weekdagen te horen zijn, maar in het weekend. Peeters gaat een nieuw programma presenteren op zaterdag en zondag van zeven tot negen uur, op de plaats waar nu De ochtend wordt uitgezonden. Hoe het programma gaat heten, is nog niet bekend. Het is sowieso een programma van de nieuwsdienst.

Dat Annemie Peeters het uithangbord wordt van een weekendprogramma, is geen verrassing. Ze maakte er in februari geen geheim van dat vijf jaar Peeters & Pichal presenteren een zware tol heeft geëist: ‘Ik sta meer dan vier jaar elke ochtend om vijf uur op. Ik ben heel moe, gesloopt. Als ik mezelf ’s morgens om negen uur weer op de radio hoor, ben ik mezelf soms kotsbeu. Dan moet je stoppen, denk ik.’

Een maand geleden maakte Sven Pichal al bekend dat hij vanaf half augustus achter de schermen van de VRT-nieuwsdienst voor televisie gaat werken. Hij gaat op de eerste plaats mee de verkiezingsprogramma’s voorbereiden.

Imbo naar tv?

Bij Radio 1 zijn de komende maanden nog meer wissels op komst. Lisbeth Imbo zou De ochtend verlaten en gaat mogelijk weer voor tv werken. Ze is in beeld bij het Canvasprogramma Reyers laat waar Lieven Van Gils onmogelijk een volledig seizoen alleen kan dragen aangezien dat seizoen langer wordt. Reyers laat herneemt al begin september wanneer Van Gils nog een zware sportzomer aan het verteren is. Bij Reyers laat valt wel te vernemen dat er nog niets is beslist over een mogelijke tijdelijke vervanging van of assistentie voor Lieven. Bij De ochtend op Radio 1 zou ook Jonas Muylaert vertrekken richting Terzake. De plaatsen van Imbo en Muylaert zouden worden ingenomen door Xavier Taveirne en mogelijk Marjan Temmerman, allebei VRT-reporters.