Ingrediënten voor 4 personen
600 g rumpsteak
2 el olie
1 teen knoflook
1 kl paprikapoeder
de blaadjes van 2 takjes tijm
1 blaadje laurier
1 rode paprika
2 uien
boter
olie
peper en zout


Bereidingswijze:
Snijd het vlees in blokjes.

Maak een marinade van de olie, de gesnipperde knoflook, het paprikapoeder, de tijm en het in stukjes gescheurde blaadje laurier.

Laat het vlees daarin 30 minuten marineren.

Snijd de paprika in grote stukken en de uien in kwartjes.

Bak ze beetgaar in een mengsel van boter en olie.

Dep het vlees droog. Rijg het op spiesjes, afgewisseld met stukken paprika en ui.

Grill de brochettes op een tafelgrill of op de barbecue en serveer met groenten naar keuze.

Tip: Meritus – het kwaliteitslabel voor Belgisch rundvlees – staat garant voor een streng gecontroleerd, perfect traceerbaar, mals en lekker stukje rundvlees van de beste kwaliteit. Rundvlees is meestal afkomstig van dieren die geslacht worden wanneer ze tussen de twee en drie jaar oud zijn. Het vlees is mals en smaakvol.