Volgens anonieme bronnen bij Microsoft zal het standaardmodel Surface RT in de VS 599 dollar kosten. Dat is zoveel als een iPad met 32 GB, die enkel op draadloos internet en niet op mobiele netwerken kan. Persagentschap Bloomberg wist vorige week te vertellen dat de eerste versies van de Surface ook enkel verbinding kunnen maken met wifi en niet met mobiele netwerken. Dat nieuws is - net als de prijzen - niet bevestigd. 

De meer gesofisticeerde Surface Pro (vergelijkbaar met de Ultrabook, de ultradunne en -lichte Intel-laptops) zou 999 dollar gaan kosten.

De gelekte prijzen zijn in lijn met wat Microsofts topman Panos Panay eerder deze maand zei bij de voorstelling van de Surface: dat het standaardmodel een vergelijkbare prijs zou hebben met andere tablets met 32 GB of 64 GB. Wellicht is de 599 dollar waarvan sprake de prijs van de Surface RT met 32 GB (er komt er ook een uit met 64 GB). 

De precieze datum waarop de Surface gelanceerd wordt, is nog niet bekend. Meerdere bronnen zeggen dat het standaardmodel van de tablet in oktober op de markt komt.