Het is best mogelijk dat u binnenkort wereldsterren zoals Madonna, Janet Jackson of Katie Holmes op foto's ziet met Limburgse marshmallows. Het Diepenbeekse chocoladebedrijf Barú heeft namelijk een contract afgesloten met Dylan's Candy Bar, een snoepwinkel van 4.500 vierkante meter in New York, die uitgebaat wordt door Dylan Lauren, de dochter van Ralph Lauren.

Dylan Lauren liet haar oog vallen op de Limburgse zoetigheden op een beurs in Keulen. ‘Het was een korte maar hartelijke babbel, waarna we enkele producten hebben opgestuurd naar Dylan's Candy Bar’, zegt Maarten Krikken van Barú. ‘Dat werd blijkbaar gesmaakt en we hebben meteen onze verdeler in de VS aan het werk gezet. Dylan Lauren was blijkbaar onder de indruk van de smaak. In tegenstelling tot Amerikaanse fabrikanten gebruiken wij dan ook vanillestokjes met honing en Belgische chocolade voor onze marshmallows.’

Eind juli zijn de met chocolade bedekte honing en vanillemarshmallows van Barú in de rekken van Dylan's Candy Bar terug te vinden. De winkel heeft een enrorm assortiment van snoep, gaande van gummibeertjes tot popcorn en allerlei accessoires.

‘Dit is een zeer belangrijke stap voor ons. De Amerikanen zijn namelijk echt verzot op marshmallows.’

Het belooft alvast druk te worden voor het Diepenbeekse bedrijf, want Barú wil in het najaar ook andere ketens in de Verenigde Staten veroveren. Onder meer The Fresh Market en Whole Foods, allebei specialisten in kwaliteitsvolle, natuurlijke producten.

Het bedrijf hoopt op een definitieve doorbraak in Amerika.