Nodig (4 personen)
- 300 g oesterzwammen
- 200 g sojabonen
- 300 g gerookte ham
- 1 komkommer
- Een handvol platte peterselie
- 50 g hazelnoten
- 1 sinaasappel
- 2 perziken
- Enkele lepels olijfolie
- 150 g jonge spinazie
- Peper en zout
- Enkele druppels zachte sojasaus

Bereiding
1. Blancheer de sojabonen in kokend gezouten water.
2. Spoel ze af onder koud stromend water.
3. Snijd zeste van de sinaasappelschil (met een dunschiller heel fijne plakjes snijden en dan zeer fijn in julienne snijden).
4. Scheur de oesterzwammen in stukjes.
5. Bak ze aan in olijfolie op een hoog vuur. Kruid af met peper en zout.
6. Snijd de ham in reepjes en voeg ze toe aan de oesterzwammen.
7. Snijd de perziken en komkommer in plakjes.
8. Voeg het sinaasappelsap toe.
9. Voeg de hazelnoten toe.
10. Alsook de gehakte platte peterselie, sojaboontjes. Breng op smaak met peper en zout.
11. Werk af met enkele druppels sojasaus.

Meer recepten van Claudia Allemeersch op Zesta.be