De feiten die Dimitri en Cindy uit Kampenhout ten laste werden gelegd waren nochtans niet min. Dimitri bekende dat hij zich onweerstaanbaar aangetrokken voelde tot meisjes van 10 tot 12 jaar en dat hij die aantrekkingskracht niet altijd heeft kunnen bedwingen. Cindy verklaarde dan weer dat ze met haar vriend op slachtofferjacht was gegaan, maar dat deed ze alleen uit vrees voor Dimitri, die anders zijn onstilbare honger naar seks op haar zou botvieren.

Toch hield de rechter rekening met de jeugdige leeftijd van de beklaagden. De mentale problemen waar Dimitri al jaren mee kampt werden eveneens in rekening genomen. En mogelijk heeft ook de vraag van Dimitri om een effectieve (en geen chemische) castratie te ondergaan een rol gespeeld bij het bepalen van de straf. De eis van het parket werd gereduceerd tot 7 jaar cel en 5 jaar terbeschikkingstelling.

Volgens de rechter speelde Cindy een actievere rol bij het lokken van jonge slachtoffers dan ze liet uitschijnen. Dat verdiende volgens de rechter 6 jaar cel.