De straten rond het Van Beverenplein kleurden gisterenavond blauw-wit. Meer dan 1.250 Buffalo’s kwamen er samen ter nagedachtenis van Alain Verlodt. Alain overleed deze week aan de gevolgen van een slechte val na een banale vechtpartij aan het Van Beverenplein. Met een wake wilden de aanwezigen duidelijk maken dat zinloos geweld geen plaats heeft in onze maatschappij.

Trots

De nabestaanden van Alain voerden de wake aan en hielden zich sterk in elkaar armen. ‘Alain zou zo trots zijn, moest hij dit kunnen zien. Voetbal was zijn leven en hij was een Buffalo in hart en nieren’, reageerde Dominique Verlodt, de zus van Alain. ‘ Dit is het mooiste afscheid dat we hem hadden kunnen geven.’

En aangrijpend was het zeker. De blauw-witte stoet trok van de Dracenastraat naar het huis van Alain in de Narcisstraat. Langs de weg toonden mensen foto’s van de über-Buffalo en scandeerden ze zijn naam. Op het einde van de mars volgde de apotheose. Voor de deur van Alain zijn appartement zongen duizend kelen ‘You’ll Never Walk Alone’. Nadien bleef het een minuut doodstil in de Narcisstraat.

Woensdag

Tegen de afspraken in trokken heel wat Buffalo’s nadien naar de plaats waar Alain ten val kwam. De politie arresteerde één man met een namaakpistool. Rond 22 uur was er een kleine schermutseling.

Gisteren verscheen dader A. L. voor de raadkamer. Zijn aanhouding is met een maand verlengd.

Alain wordt woensdag begraven.