Terwijl Wout Bru in de kookwedstrijd Masterchef de nieuwe chef-kok Kenny Bernaerts van het Brusselse tweesterrenrestaurant Sea Grill aan zijn zijde verwelkomt, warmen zes bekende Vlamingen op voor hun eerste kooksessie. Naast zanger Peter Van Laet, bokser Sugar Jackson, actrice Ingrid De Vos, zangeres Lindsay De Bolle en politicus Mark Demesmaeker staat ook Marc Coucke van Omega Pharma aan het fornuis. Die kon niet koken toen hij gevraagd werd voor Masterchef, maar wou na De bedenkers nog eens ‘iets geks’ doen op tv. ‘Ik was van plan me intensief voor te bereiden op dit programma, maar er kwam iets tussen: een overname.’ Coucke zat de hele tijd in Londen voor de grootste overname uit de geschiedenis van Omega Pharma: goed voor 470 miljoen euro.

Keuken als labo

Ondanks zijn drukke agenda leerde Marc Coucke snel bij. ‘Ik heb blijkbaar talent voor koken met mijn achtergrond van apotheker. Een keuken is voor mij een labo. Ik experimenteer constant, ik meng en probeer. Alles wat ze mij in dit programma vragen, maak ik voor het eerst. Ik heb de kookboeken van Piet Huysentruyt gelezen, dat is mijn basis. Vroeger gingen we altijd op restaurant als ik thuis was, nu genieten de kinderen thuis van mijn kookkunsten. Mijn ‘papasaus’ is intussen beroemd. Masterchef is een ongelooflijk leuk programma. De sfeer is werkelijk uniek: ik sta op de set met een bokser, een schlagerzangeres én twee topchefs die alles proeven. Mijn volgende uitdaging wordt de marathon van New York in november...’