In de nacht van zaterdag op zondag veranderde een hevig onweer het heavy metal-event With Full Force in Roitzschjora, bij Leipzig, bijna in een tweede Pukkelpopdrama. Zoals op 18augustus 2011 in Kiewit waren ook in Roitzschjora heel wat festivalgangers voor de plenzende regen en hevige wind gaan schuilen in een grote dranktent naast het podium.

Plots sloeg de bliksem in op de tent. ‘De metalen structuur, de metalen platen, banken en tafels, de hekken en bevestigingssnoeren bleken helaas perfecte geleiders voor de enorme elektrische kracht van de bliksem', vertellen reddingswerkers. ‘Een vijftigtal gasten werd getroffen.'

Volgens ooggetuigen werden sommige slachtoffers letterlijk door de lucht gekatapulteerd. Negen gewonden waren er ernstig aan toe, drie van hen zijn het nog altijd.' Als bij wonder vielen er geen doden. Op Pukkelpop kwamen vijf festivalgangers om.

Niet alleen bij Leipzig, in heel Duitsland sloeg het noodweer toe. De materiële schade door windhozen, omgevallen bomen, wateroverlast en blikseminslagen is nauwelijks te overzien. In Berlijn alleen werden in zes uur tijd meer dan 8.000 bliksems genoteerd.

Maar vooral de menselijke tol van de zomerstorm is bijzonder zwaar. In Günzburg stierf een 24-jarige automobiliste in haar auto die geplet werd door een ontwortelde boom.

In Beieren verdronken een man en een jongen van 13 jaar die verkoeling hadden gezocht in een meer.

In Waldeck, bij Kassel, stierven drie dames. Toen tijdens hun golfspel het onweer losbarstte, zochten zij beschutting in een halfopen hutje. Helaas sloeg de bliksem in op de hut. De drie dames waren op slag dood.