Kacey sloeg en schopte op de laatste schooldag een medeleerlinge van het Vrij Agro- en Biotechnisch Instituut (VABI) in Roeselare. De moeder van haar slachtoffer, de 13-jarige Kayleigh uit Tielt, zette een filmpje van dat verregaande gepest online, waarna een storm van verontwaardiging opstak.

Op Facebook postte Kacey haar excuses: ‘Ik besef maar al te goed dat mijn gedrag ontoelaatbaar is. Ik weet niet wat mij bezielde. Ik hoop dat jullie mij kunnen vergeven', schrijft ze.

Maar haar ouders blijven het mikpunt van een ware haatcampagne. De oproep van de moeder van Kayleigh om geen tweede pestslachtoffer te maken, haalde niet veel uit.

Niet meer welkom op school

‘Het houdt niet op', zucht de moeder van Kacey, die met klem tegenspreekt dat het gezin zou zijn ondergedoken. ‘Het hele weekend bleven de dreigtelefoons aanhouden. Thuis hebben we de hoorn van de haak gelegd, maar mijn man kreeg de volle laag. Hij baat een winkel uit in Izegem en kan dus moeilijk de telefoon uitschakelen. Bovendien is hij niet eens de biologische vader van Kacey. Toch krijgt ook hij de wreedste verwensingen naar het hoofd geslingerd.'

‘Kacey zelf zit natuurlijk in zak en as. We hopen dat dit zo snel mogelijk ophoudt', zegt de moeder.

Vrijdag kreeg ze al een telefoontje van de directeur van het VABI dat haar dochter na de vakantie niet meer welkom is en het best naar een andere school uitkijkt. ‘Vreemd dat de directeur dan in de pers vertelt dat de definitieve beslissing over een eventuele uitsluiting van Kacey pas eind van de week zou volgen en dat hij, zoals het schoolreglement voorziet, ons eerst zou uitnodigen voor een gesprek om ons de kans te geven ons te verdedigen.'

Voor jeugdrechter

Intussen zet het parket van Kortrijk het onderzoek voort. Kacey en de andere pesters zullen zich wellicht voor de jeugdrechter moeten verantwoorden voor het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen.