Ingrediënten voor vier personen:
6 konijnenfilets
1 kleine rode paprika
1 kleine gele paprika
1 kleine groene paprika
1 kleine courgette, 1 kleine aubergine
4 lente-uitjes
2 eetlepels extra vierge olijfolie
2 eetlepels olijfolie voor warme bereidingen
1 ui, 1 bio citroen
2 takjes citroentijm, de blaadjes eraf geritst
zwarte peper van de molen, zeezout

Bereidingswijze:
Snijd de paprika's, courgette en aubergine in plakjes van zo'n 3mm. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in de lengte doormidden.

Rasp de ui en een weinig citroenschil en pers het sap van de citroen bij de ui. Voeg twee eetlepels extra vierge olijfolie toe. Breng de vinaigrette op smaak met zwarte peper van de molen en wat zeezout.

Verhit de grillpan of -plaat en grill de groenten aan beide zijden zonder olie.

Verwarm een bord of schaal voor en leg de groenten hierop. Besprenkel de groenten met wat extra vierge olijfolie en kruid met peper van de molen (en wat zeezout).

Bak de konijnenfilets rondom goudbruin in wat olijfolie en kruid met peper. Zet het vuur uit en dek de konijnenfilets af met aluminiumfolie. Laat nog enkele minuten rusten alvorens ze te versnijden.

Schik ondertussen de gegrilde groenten op vier voorverwarmde borden en sprenkel er wat citroenvinaigrette over. Versnijd de konijnenfilets schuin in schijfjes van twee cm en verdeel ze over de gegrilde groenten. Werk af met geritste blaadjes citroentijm.