De Stadslijst, waarmee de SP.A van burgemeester Janssens en de CD&V in Antwerpen naar de kiezer trekken, maakte dinsdagavond bekend dat Pairon, Groen-gemeenteraadslid en voormalig schepen van onder meer Ruimtelijke Ordening en Milieu, als onafhankelijke een plaats krijgt op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober.

Volgens Piryns heeft Groen in Antwerpen gekozen voor 'een sterke lijst met mensen die veel zin hebben om hun politiek engagement actief in te vullen'. 'Het is duidelijk dat Erwin Pairon enkel en alleen overstapt uit ontevredenheid over zijn plaats op die Groenlijst', reageert Piryns dinsdagavond.

'De door hem aangehaalde motivatie hiervoor is ongeloofwaardig aangezien hij tot voor enkele weken nog graag op onze lijst wou staan. Bovendien heeft Pairon zich de afgelopen zes jaar ingeschreven in de wijze waarop Groen haar oppositierol in Antwerpen invulde, met name constructief en opbouwend waar het kan, maar tegelijk kritisch waar het moet', aldus de fractieleider van Groen.