Het bedrijf zag de vraag in de tweede helft van vorig jaar en begin dit jaar nog dalen, maar ziet nu herstel. 'De verbetering van de vraag naar Picanolweefmachines wordt ondersteund door het succes van nieuwe weefmachines en de goedkope euro', luidt het.

Wegens de volatiliteit van de wereldmarkt voor nieuwe weefmachines, zet het bedrijf in op flexibiliteit - en dus tijdelijke werkkrachten - om productiepieken op te vangen. 'Om de huidige productiepiek te kunnen opvangen is de Picanol Group op zoek naar vijftig tijdelijke arbeiders voor zijn vestiging in Ieper.' Er kunnen onder meer monteerders, productiearbeiders en ontbramers aan de slag. Er zijn nog circa 25 andere vacatures in de Ieperse vestiging.

De groep zegt er rekening mee te houden dat de verbeterde vraag zich ook de volgende maanden zal doorzetten. Ze ziet de tweede jaarhelft met vertrouwen tegemoet. Voor de eerste helft van 2012 verwacht de groep nog altijd 'een omzetdaling in lijn met deze van het eerste kwartaal'. Die daling bedroeg 15 procent.
 
Momenteel werken er in Ieper 1.230 mensen voor Picanol Group.