Nodig
- 250 g korstdeeg kant-en-klaar
- 80 g boter
- 2 dl room
- 3 dl melk
- 70 g suiker
- 1 vanillestok
- 50 g griesmeel
- 2 eieren
- 250 g aardbeien

Bereiding
- Bekleed een bebloemde taartvorm met het deeg en plaats hem 15 minuten in de koelkast.
- Leg een stuk bakpapier op het deeg en vul met bakbonen, peulvruchten of rijst. Bak de bodem gedurende 25 minuten in een oven van 170°C.
- Doe ondertussen voor de vulling de room, melk, boter, suiker en vanillestok (opengesneden) in een sauspan en breng aan de kook.
- Verwijder de vanillestok.
- Voeg al roerend het griesmeel toe tot het mengsel bindt.
- Neem de pan van het vuur en roer de eieren erdoor.
- Giet de crème in de gebakken taartbodem –na het verwijderen van de bakbonen– en strijk glad.
- Halveer de aardbeien en schik ze bovenop de taart. Bak de taart nogmaals 20 minuten.

Meer recepten van Claudia Allemeersch op Zesta.be