Vrijdagavond schoven een honderdtal mensen aan voor de Soirée Café met barbecue en akoestische livemuziek. Zaterdagmiddag stroomden de eerste liefhebbers van salsa, merengue en djembé al snel toe om een workshop te volgen.

Anderen droomden dan weer van zwoele zomerse toestanden met een lekkere cocktail in de hand. 's Avonds zorgden Sous Kousje, Radio Neerga en New Latino Project op het hoofdpodium voor een goed gevulde dansvloer. Ondanks de hemelsluizen die af en toe werden geopend, kon het feestje niet meer stuk.

Na middernacht lieten Studio Busseltjes Christopher Naamrecht en Ottomaans Ham de wei helemaal ontploffen. Tom Cox toonde zich een tevreden organisator: ‘Ondanks de toch wel gure weersomstandigheden mochten we zo'n 3.500 bezoekers verwelkomen'.

‘Uiteraard zou dat aantal nog opgelopen zijn, mochten de weergoden ons gunstiger gestemd zijn. Toch benaderen we dit jaar de aantallen van de voorbije edities. Dat is voor ons een bewijs dat Soirée Tropicale nog steeds een succesformule is.'

Het feestje zelf verliep zonder noemenswaardige incidenten.