Stella is niet vies van een ecologische stempel. Begin dit jaar vernamen we dat ze schoenen in nepkrokodillenleer met biologisch afbreekbare zolen in haar nieuwe wintercollectie integreerde. En nu vond ze de tijd rijp voor een ecologische lingerielijn.

De Britse ontwerpster ondergoed lanceert een ondergoedcollectie die vervaardigd is uit biologisch katoen en gerecycleerde details. Zo zijn de behabandjes gemaakt van gerecycleerde materialen.

De lingerie voelt even prettig als de filosofie die erachter schuilt. Niet al te veel frullen en overbodige details: de uitstekende pasvorm van de broekjes en de beha's primeert. Eenvoud, kwaliteit en draagcomfort, dat zijn de codewoorden van 'Stella'. Je hoeft dus niet te hopen op pikante lingerie of uitdagende bustiers.

De collectie 'Stella' telt vijf verschillende behamodellen die stuk voor stuk in een pittig kleurtje werden gedompeld of een opvallende print kregen aangemeten. Van strapless modellen tot naadloze snitten, in elektrisch blauw of met een slangenprint, voor ek lijf wat wils.

De Stellacollectie ligt vanaf augustus in de winkel. Broekjes vind je vanaf 21 euro, voor een beha tel je minstens 45 euro neer.