‘De vrijgekomen ruimte biedt ons de kans om meer zulke kamers te bouwen’, zegt administratief directeur Marc Vanmeenen. ‘De eerste van drie bouwfasen is nu begonnen. De volledige bouw moet over zes jaar klaar zijn. Er komen geen bedden bij, maar de kamers zullen ruimer zijn. Vroeger bestond zeventig procent van het KEI uit vierpersoonskamers.’

‘De patiënten zullen geen hinder ondervinden van de bouw. Dankzij een wisselsysteem kunnen ze hier tijdens de werken blijven. De gelijkvloerse verdieping is gereserveerd voor psychogeriatrie. Daarboven komen vier gelijkaardige verpleegafdelingen, elk met een leefzaal. De vijfde verdieping krijgt een cafetaria met panoramisch uitzicht. In de kelder komt de keuken. De omschakeling naar een exclusief revalidatiecentrum moet meer duidelijkheid scheppen. De wijziging ondersteunen we met een nieuw logo en een nieuwe huisstijl.’ Het project kost 42 miljoen euro.