De Voedselinspectie is van mening dat hier dezelfde regels van toepassing zijn als in de winkels zelf. Zo willen de ambtenaren voedselvergiftiging voorkomen.

‘Wij krijgen heel wat voedsel via de centrale bedeling uit Kuurne en via enkele lokale grootwarenhuizen. Dat voedsel heeft bijna zijn vervaldatum bereikt’, zegt voorzitter Aymar Hindrijckx (74), die dit voorjaar nog verkozen werd tot de beste vrijwilliger van Diksmuide. ‘Het gaat zowel over vers verpakt voedsel als over droge etenswaren zoals bloem, suiker en blikken. Het sorteren en bedelen gebeurt hier trouwens in een lokaal bij mijn huis door vrijwillegers.’

‘De inspectie heeft gelijk. Dergelijke verse voeding, ook al is de vervaldatum bijna bereikt, moet in de frigo worden bewaard. Dat is hier nog nooit het geval geweest. We hebben geen geld om een grote frigo te kopen. We bedelen voedsel aan 35 minderbegoede gezinnen en tot vandaag is er daar nog nooit een probleem mee geweest. Deze mensen komen via het OCMW bij ons terecht voor een voedselpakket. Wij verdelen een keer per maand elke tweede dinsdag’, aldus nog Aymard Hindrijckx.